logó Gebemester
Vízvezeték szerelő, gázszerelő, fűtésszerelő

WC tartály szerelésnél


Milyet válasszak?

WC tartály szerelés - Milyet válasszak: beépített megoldást vagy falon kívül szerelt verziót?

Telefon +36 30 949 2052 / hívható 8 órától (ünnepnapokon is).

Gázkészülék felülvizsgálat, karbantartás, tisztítás javítás, csere. Arcképes gázszerelői igazolvány száma: Gebe László G/008333

Vállaljuk cirkók, kazánok, vízmelegítők, konvektorok gázfűtés és gázszerelési munkáit.

 • Gázkészülék tisztítás, javítás.
 • Gázkonvektorok, cirkók, vízmelegítők,
 • Gázbojlerek, javítása, tisztítása és cseréje.
 • Gázkészülék csere, új készülék beszerzése, szakszerű bekötése.
 • Gázvezetékek szerelése hivatalos MEO átadással.
 • Gázkazán karbantartást, tisztítást,
 • FÉG gázkazán szerviz, javítást, tisztítást,
 • Hévíz gázbojler javítás, csere
 • Éves karbantartások, Gázkészülék-fűtésszerelő
Telefon +36 30 949-2052 / hívható 8 órától (ünnepnapokon is).

WC tartály szerelés. Ez az a tevékenység, amire hosszú ideig nem lesz szüksége, ha minőségi berendezést választ és a szakértővel építteti be. Igen, merthogy a WC tartály nem csak kívül lehet. Ízlésesen a falba is elrejthető. Ez azonban abból szempontból rizikós, hogy a szerelése komplikálttá válik. Hiszen nem lehet könnyen hozzáférni. Ezért, ha falba szerelhető WC tartályt szeretne, a minőségen ne spóroljon. Illetve a szerelők közül is olyat válasszon, aki évtizedek óta a szakmában van. Mi egyébként a márkák tekintetében a Geberit-et ajánljuk. Rendkívül megbízható konstrukció.

Ennek ellenére vannak kivételek. Ezek közül is van olyan, aminél előfordul, hogy valamilyen külső körülmény miatt elkezd csöpögni vagy nehézkessé válik vele az öblítés.

Mit értünk külső körülmény alatt? Mondjuk a vízkövesedést. Ez sajnos a legjobb márkánál is képes hibát előidézni. De szerencsére nem olyat, ami javíthatatlan lenne. A szakértő vízszerelőt ettől függetlenül nem spórolhatjuk meg.
WC tartály

Geberit WC tartály javítása - Ha szükséges, mi vállaljuk

WC tartály szerelés
Ráadásul viszonylag gyorsan tesszük ezt. Egyrészt mert már óriási rutinra tettünk szert, Geberit WC tartály javítása mondhatni az egyik fő tevékenységünkké vált. Mivel rengeteg háztartásban, üzletben, bevásárlóközpontokban működnek ilyen WC-k, bőven volt lehetőségünk tapasztalatot szerezni. De van még egy ok, ami miatt az átlagnál gördülékenyebb a javítás. Ez pedig az, hogy könnyű beszerezni hozzá az alkatrészeket. Nincs az, hogy csak hetek múltán érkezik meg a boltba az új egység. Ha hív az ügyfél, szinte órákon belül megkezdhetjük a WC tartály szerelést. Aminek egyébként anyagi oldalról is komoly jelentősége van. Ugyanis ha mondjuk csöpög a víz, naponta akár tíz liter is elcsordogálhat. Ha pedig a hiba olyan mértékű, hogy használhatatlan a WC, az rendkívül kényelmetlenné tudja tenni a napokat.

Szóval tudjuk: WC tartály javítás nem várhat. Mi sürgősségi javítást is vállalunk. Budapesten, Pest megyében hívjon minket! +36 30 949-2052

Mit kell még tudni a Gerebit-ről?

Leginkább azt, hogy Európa piacvezető WC tartály gyártó vállalata. Illetve azt, hogy ha valaki azt mondja, hogy Geberit WC-t szeretne, valószínűleg beépíthető WC tartályosra gondol. Az évek során ugyanis teljesen egybefonódott a Geberit név a beépíthető WC tartály fogalmával.

Geberit WC tartály javítása - ha szükséges

A fentiekben már utaltunk rá, hogy a Geberit rendkívül megbízható konstrukciónak számít. Ettől függetlenül megesik, hogy valami meghibásodik rajta. A probléma azonban ritkán végzetes. Hozzáértő szerelő könnyedén tudja javítani. A beépítéskor ugyanis kialakítanak egy szerelőnyílást. Ami ugyan nem nagy méretű, de aki tudja, hogy mit és hol keressen, boldogul. Laikusoknak nem javasoljuk, hogy belefogjanak a szerelésben. Nekik a Geberit WC tartály javítása rendkívül komplikált feladat.

Mi van akkor, ha cserélnénk a Geberit WC-t?

Megoldható, viszont ritkán van erre szükség. Legalábbis végzetes hiba miatt ritkán kell cserélni. De ha mégis ez a helyzet, természetesen nincs akadálya. Akár úgy is dönthetünk, hogy a beépíthető WC tartály helyett falon kívüli konstrukciót választunk.
Mi akár ilyen WC-k beépítését is vállaljuk. De azt azért tudnia kell, hogy mi csak a legvégső esetben támogatjuk a minőségi WC-k cseréjét. Amíg csak van rá remény, mi a javítás mellett vagyunk.

Mit érdemes még tudni a falba építhető WC tartályokról?

Például azt, hogy
 • akár könnyűszerkezetes falra/falba is építhetők. Ezek a WC-k ugyanis külön tartószerkezetet kapnak.
 • Ez keret tartalmazza a WC csésze rögzítésére szolgáló elemeket is.
 • Nem lesz gondja a páralecsapódással sem. A tartály belső része szigetelt.
 • Az új berendezések korszerűek, víztakarékos konstrukciók.
 • Start-stop funkcióval ellátottak.
 • Könnyen lehet hozzájuk alkatrészt beszerezni.
 • Akár évekig képesek meghibásodás nélkül működni.
 • Bontás nélkül megoldható a szerelés.
 • Többféle márka közül választhatunk:
  • Schell beépíthető WC tartály
  • Geberit beépíthető WC tartály
  • Grohe beépíthető WC tartály
 • Végül: sokkal esztétikusabbak, mint a falon kívüli verziók.
 • Jelenleg ez a legmodernebb WC tartály beépítési mód.

Az ár

Geberit WC tartály javítása, illetve általában a falba építhető WC tartály szerelés többe kerül, mint egy hagyományos berendezésé. De ha már az elején jól választunk szakembert és márkát, típus, a meghibásodás esélyes hosszú évekig minimális. Ami a beépítést illeti: sajnos ez is drágább, mint egy hagyományos WC beszerelése.

Ha mégis falon kívül szerelt WC tartály mellett döntene

Fontos tudni, hogy a falon kívül szerelt WC tartálynak két típusa van. Lehet fent elhelyezett és alsó szerelésű. Előbbiből létezik szigetelt és szigetelés nélküli. Ezek a típusok rendkívül egyszerűek, műanyag kivitelűek. A felső szerelésű WC tartályok nagyjából két méteres magasságba kerülnek, a víz esése ezáltal nagy. Szóval az öblítés sokkal hatékonyabb. Viszont a hátrányuk, hogy lassan töltődnek újra. Mivel ezek a működése egyszerű, a meghibásodásra minimális az esély. Ha netán mégis elromlanak, a javításuk egyszerű és olcsó. Ami megintcsak egy fontos szempont. Hátrányuk, hogy az öblítés hangos. Továbbá, hogy a szigetelés nélküli verziók párásodnak. Így a víz csepeghet róluk.

Az alsó szerelésű WC tartályok készülhetnek porcelánból és műanyagból is. Ezek a WC tartályok közvetlenül a WC csészénél találhatók. Kapható belőlük olyan, ami a WC-vel együtt szerelt. Azaz monoblokkos. Ezeknél a tartály nem csövön keresztül csatlakozik a WC csészéhez. Emiatt jóval esztétikusabbak. Hátrányuk viszont, hogy könnyen elromlanak. És a WC tartály szerelése is költségesebb. Részben azért mert drágább hozzájuk az alkatrész.

Ezzel szemben a műanyag különálló tartállyal rendelkező WC-k szerelése olcsóbb. A tartály ugyan csővel csatlakozik a WC-hez, de az öblítés így is hatékony. Illetve a tartály újratöltése is gyors. Sőt, a felhasználni kívánt víz mennyiségét is szabályozhatjuk rajta.

Viszont, amiért sokan nem szívesen választják: sok helyet vesz el a térből. Mivel a tartály különáll, a faltól előbbre kell beépíteni. Ellene szól még, hogy a takarítása is körülményes.

Ön hogy döntött? Legyen szó falba épített WC szerelésről, különálló, alsó vagy felső tartály beépítéséről, esetleg Geberit WC tartály javítása, vagy más márkájú tartály szerelése a feladat, minket nyugodtan hívhat. Akár hétvégén is.

Budapesten és egész Pest megyében vállalunk kiszállást. Hívjon minket: +36 30 949-2052

Akkor is, ha duguláselhárításra lenne szükség. Hiszen a WC-knél sajnos ez is megesik.
Gebe logó

Telefon: +36 30 949 2052

A Gebe Kft. szakemberei bármely a lakásfelújításnál szükséges tevékenységet gyorsan, szakszerűen elvégeznek.

WC tartály
Gebe logó

Szerző: gebemester

Közzétéve: 2023-09-30 08:19:55