logó Gebemester
Vízvezeték szerelő, gázszerelő, fűtésszerelő

Vízszerelő tapasztalat


Sokat jelent a vízszerelő garancia

Sokat jelent, ha egy vízvezeték szerelő garanciát is ad a munkájára

A vízvezeték szerelő munkája rendkívül sokrétű. Ha kell WC tartályt szerel, ha kell a fürdőszobában javítja meg a csöpögő csapot, de a konyhai mosogatógép bekötésében is számíthat rá. Pár tevékenység, amivel a vízvezeték szerelő foglalkozik. Valószínűleg ezzel a legtöbben tisztában vannak. Azt viszont már kevesen tudják, hogy a vízvezeték szerelő teendői nem csak abból állnak, hogy kimegy a helyszínre is beköti az új készüléket vagy szimplán lecseréli az elhasználódott alkatrészt. Sokkal összetettebb a munka. Legalábbis a tapasztalt vízvezeték szerelő egységében vizsgálja a rendszert. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen csőhálózatra milyen berendezést kötünk. És itt nem csak a műszaki paraméterekre gondolunk, hanem a csövek állapotára is. Ideértve a dugulást is. Vízvezeték szerelés
Mosogatógép

Az a legjobb, ha a vízvezeték szerelő duguláselhárítással is foglalkozik

Mi legalábbis azt valljuk, ha valaki segítséget kér tőlünk, tartozunk annyival, hogy a hibás rendszert nem hagyjuk ott. Merthogy bizonyos egységek szerelésekor előjöhetnek más problémák is. Amiket talán jobb egyből javítani. Számos vízvezeték szerelő nem így gondolkodik. A legtöbben kimennek, lecserélik az elhasználódott berendezést vagy annak a hibás egységét. De azzal nem igazán foglalkoznak, hogy vajon mi vezetett a meghibásodáshoz.

Mi előbb feltárjuk a hibát, megvizsgáljuk az okokat és azután cselekszünk. Természetesen úgy, hogy minden részletesen átbeszélünk az ügyféllel. Tájékoztatjuk arról, hogy mi történhet akkor, ha még várunk az eredeti probléma javításával, és mit várhatunk akkor, ha azonnal cselekszünk. Duguláselhárítás

Szerintünk így tisztességes. Persze nem mindenki dönt úgy, hogy a hiba forrásával is foglalkozzunk. Van, aki pénzügyi okokra, időhiányra hivatkozva csak “tűzoltást” kér. Ezt is megértjük. De nekünk a lelkiismeretünk azt diktálja, hogy az ügyfelünket tájékoztassuk mindenről. Hogy miért tesszük ezt? Talán a szakmai iránti elhivatottság, a vízvezeték szerelés területén eltöltött negyven év teszi. Mi szeretjük a munkánkat, meg azt is, ha elégedett az ügyfél.

De nem csak hibát keresünk, praktikus tippeket is adunk. Jó példa erre a WC tartály. Pontosabban annak beállítása. Előfordul ugyanis, hogy a rendszer a szükségesnél jóval több vizet használ az öblítéshez. Ami ugyan nem hiba, hiszen működik a rendszer. Viszont jóval költségesebb így a használat. Szóval ha valamin lehet “okosítani”, mi az jelezzük a szerelés során.

Akár a bojler működésével kapcsolatban is. Mi ugyanis ezek szerelésében is jártasak vagyunk. Ha az ügyfél igényli, a bojler optimális működésének beállításában is szívesen segédkezünk.

Illetve abban is, ha dugulás alakul ki a lefolyókban. Gyakran előfordul, hogy a szerelés során a megjavított vizes berendezés ellenőrzése során azt észleljük: a víz nem úgy folyik le, ahogy annak kéne. Mi ugyanis már a csőrendszer hangjából, a víz mozgásából tudjuk, ha valami nincs rendben. Vagyis már azelőtt észleljük a hibát, hogy ön bármi kellemetlent tapasztalt volna. Ilyenkor természetesen jelezzük, hogy mire számíthat az ügyfél. És természetesen megoldást is javasolunk. Elmondjuk azt is, milyen házi praktikákkal szüntethető meg a dugulás. Hogyan előzhető meg, hogy nagyobb probléma kerekedjen abból, hogy nehezen megy le a víz.

A vízvezeték szerelő feladata tehát a tanácsadás is

Nálunk legalábbis ez is a szolgáltatás része. És talán ennek köszönhető, hogy rengeteg az olyan ügyfél, aki ajánlás útján talált meg minket. Szerintünk az a legjobb marketing, ha jól dolgozunk. A munkánkra pedig garanciát is adunk.

Igen, merthogy mi még garanciát is vállalunk az általunk elvégzett munkákra. Ezt viszont csak úgy tehetjük meg, ha a rendszer működéséhez minden feltétel adott.

Nekünk és önnek is fontos, hogy garanciát adhassunk a munkánkra. Akkor lesz a vízvezeték szerelő és az ügyfél is elégedett, ha a komplett rendszer megbízhatóan működik.

Ezért van az, hogy mi még azt is megnézzük, nincs-e szivárgás a csövekben. Még ha nem is ezért hívtak ki minket. A tapasztalt vízvezeték szerelő ugyanis képes meglátni az apróbb, meghibásodásra utaló jeleket is. Vagyis az ügyfélnek lehetősége nyílik arra, hogy akár a fal bontás nélkül elhárítsa a hibát. Az idő minden esetben meghatározó. Szóval ha csőtörésre, repedésre gyanakszunk, felajánljuk a műszeres bemérés lehetőségét is. Mindezek mellett persze ellenőrizzük a vízórát is.

Még egyszer tehát mivel foglalkozik egy vízvezeték szerelő?
 • WC tartály szerelés, csere
 • WC tartály szerelés
 • Csöpögő csap javítás, csaptelep csere
 • Kád, zuhanyzó, mosogató, mosdó - ezekkel összefüggő szerelési munkálatokkal
 • Mosógép, mosogatógép bekötéssel
 • Mosogatógép bekötés
 • Csőtörés javítása
 • Dugulás megszüntetése
 • Vízóra csere
 • Vízvezeték rendszerekkel kapcsolatos berendezések beállítása (pl.: WC tartály takarékos működése)
 • Villanybojler szerelés, beüzemelés
 • Fűtésszerelés

Mi ezeket mind-mind vállaljuk. Ráadásul garanciát is adunk az elvégzett munkára. És nem csak Budapesten, egész Pest megyében vállalunk kiszállást. Villanybojler javítás, csere

Ön is megbízható, elhivatott vízvezeték szerelőt keres? Hívjon minket, cégünk több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a vízvezeték szerelés területén. Sőt, ahogy az az iménti felsorolásból is kitűnik, nem csak a vízszerelésben, a duguláselhárításban és a fűtésszerelésben is jártasak vagyunk. Akár gázos készülékek szerelésében és beüzemelésében is számíthat ránk. És nem csak hétköznap hívhat minket. Akár hétvégén is állunk az ügyfelek rendelkezésére. Még S.O.S. feladatok esetén is kereshet bennünket.
Gebe logó

Gebe László Telefon: +36 30 949 2052A Gebe Kft. szakemberei bármely vízszerelő munkát gyorsan, szakszerűen elvégeznek.

Mosogatógép
Gebe logó

Szerző: gebemester

Közzétéve: 2019-11-20 12:14:37